Банани, зеле, грейпфрут, мляко  - това звучи като залог на

...
Банани, зеле, грейпфрут, мляко  - това звучи като залог на
Коментари Харесай

Никога не смесвайте тези храни с лекарства, защото това може да се окаже фатално

Банани, зеле, грейпфрут, мляко  - това звучи като залог на здравословното хранене, нали?

И в действителност, за множеството хора яденето на доста пресни плодове, зеленчуци и нискомаслени млечни артикули е потребно за здравето, до момента в който чаша вино или две или чаша кафе също не е драма.

Но това, което мнозина може би не знаят, е, че има храни, които  взаимодействат зле с избрани медикаменти. Това значи, че вашето хранене може в последна сметка да понижи ефикасността на вашите медикаменти.

Кои храни и медикаменти не би трябвало да се смесват?

Банани

Не ги яжте, в случай че приемате  ACE инхибитори като каптоприл, еналаприл и фозиноприл, наред с други. АСЕ инхибиторите смъкват кръвното и лекуват сърдечна непълнота посредством отваряне на кръвоносните съдове, тъй че кръвта тече по-ефективно.
 Лекари не издават електронни предписания за лекарства на свободна продажба Лекари не издават електронни предписания за лекарства на свободна продажба
Лекарите не издават електронни предписания за лекарства, които са за свободна продажба. Това съобщи за „ Монитор “ ръководителят...

Бананите (както и портокалите, листните зеленчуци и някои заместители на солта) съдържат доста калий. Твърде доста калий може да аргументи несиметричен сърдечен темп и сърцетуптене.

Грейпфрут

Не го яжте, в случай че приемате медикаменти, като някои липид-променящи средства / статини - които понижават скоростта на произвеждане на неприятен холестерол - лекарство срещу тревога, лекарство срещу малария, антибиотик еритромицин или триазолам - лекарство, употребявано за лекуване на бодърствуване.   Химикалите в грейпфрута пречат на това по какъв начин тялото ви метаболизира избрани медикаменти, което може да докара до това, че по-голямата част от лекарството попада в кръвта. Това може да усили шанса за нежелани реакции, в случай че приемате статини, изменящи липидите.

Мляко

Не го пийте, когато приемате  някои антибиотици, в това число тетрациклин, ципрофлоксацин (хинолонови антибиотици) и някои медикаменти за остеопороза, като алендронат (Fosamax).
 Лечението на хиляди пациенти у нас е под въпрос Лечението на хиляди пациенти у нас е под въпрос
Лечението на хиляди пациенти у нас е под въпрос поради тройно повишаване на животоподдържащ медикамент. Лекарството не се покрива от НЗ...

Калцият може да повлияе на резултата на някои антибиотици, тъй че не би трябвало да ги приемате по едно и също време с потреблението на храни с доста калций, като мляко, кисело мляко или сирене. Добавките, съдържащи калций, също би трябвало да се заобикалят няколко часа преди и след приема на тези антибиотици.

Кейл и други листни зеленчуци

Бъдете деликатни, в случай че приемате  антикоагуланти / разредители на кръвта като варфарин. Те понижават вероятността от формиране или увеличение на кръвни съсиреци  и се ползват за лекуване на хора с избрани типове неточен сърдечен темп,  сърдечни клапи и такива, които са преживели  инфаркт.

Кейлът и другите листни зеленчуци са цялостни с витамин К, което може да направи антикоагулантите по-малко ефикасни. Храните с високо наличие на витамин К включват зелени зеленчуци, яйчни жълтъци, нахут и леща. Те не би трябвало да се изключват напълно от диетата, само че е значимо да ядете устойчиво и непрекъснато количество богати на витамин К храни.

Също по този начин избягвайте  огромни количества сок от алена боровинка или артикули от алена боровинка, до момента в който употребявате антикоагуланти, с цел да не трансформират резултата на варфарин и да се ограничи потреблението на чесън и джинджифил, тъй като могат да усилят шанса за кървене.

Още от ЛЮБОПИТНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР